Att flytta med familjen är ett väldigt stort och omfattande projekt. För att flytten ska bli så bra som möjligt för alla inblandade är det bra att tänka till och verkligen planera. Det kan vara knepigt att bara flytta ensam och med familj blir situationen ännu svårare. För att underlätta hela processen är det en bra idé att anlita bra hjälp med bland annat själva flytten och städningen, kolla in Qleano flytt och städtjänster om du är intresserad. Qleano flytt och städtjänster är rikstäckande så oavsett var du bor kan du boka via dem. Du kommer med största sannolikhet inte att ångra att du anlitade professionell hjälp.

Skriv listor på allt som ska göras

Att planera hela flytten är nyckeln för att minska stress och göra situationen så smidig som möjligt. När du ska planera flytten är det bra att sätta dig ner med din partner och skriva en checklista över alla saker som behöver göras innan ni ska flytta: hur packningen ska ske och hur själva flyttdagen ska gå till. När saker är nedskrivna på en lista är det enklare att få en överblick över allt som ska fixas och göras. Listor gör det även enklare att få saker gjorda i tid. Det är dessutom tillfredsställande att kunna checka av saker som står på en lista.

Rensa innan flytten

För att bespara hela familjen stress är det viktigt att göra saker i tid. Vid en flytt är det perfekt att rensa och kasta saker. Ju mindre det är att flytta desto bättre. Saker som bara ligger och ingen använder kan du sälja, kasta eller skänka bort. Det kan även vara bra att sälja gamla möbler och inredningssaker om tanken är att inreda hemmet med nya grejer och specifikt efter den planlösningen. Gammal inredning behöver nödvändigtvis inte passa på det nya stället.

Gör flytten till ett roligt projekt

Om det finns barn med i bilden är det viktigt att involvera dem i flytten och prata med dem. De kan ha massor med frågor och funderingar kring hur det kommer att bli. Barn hanterar en flytt olika och mycket beror även på vilken ålder barnen har. Det kan vara bra att försöka göra flytten till en rolig grej. Det kan göra att flytten avdramatiseras för barnen och de associerar hela grejen med positiva och bra saker. För barn kan det även vara bra att få se det nya hemmet innan flyttlasset går och deras nya skola eller förskola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *