Om du har småbarn hemma vet du att det är mycket kladd och spill i tid och otid. Men även om det finns småbarn i hushållet är det trevligt att kunna ha ett fint hem. Det finns bra lösningar som du kan använda för att exempelvis ha en snygg och fin soffa, men som ändå är kompatibel med småbarn. Att köpa en soffa från Ikea och sedan ett snyggt överdrag är väldigt smart. Det finns väldigt snygga och tilltalande sofföverdrag till soffor köpta från Ikea som är tvättbara. Med ett sofföverdrag som passar soffor från Ikea kan du få en unik soffa samtidigt som den är barnvänlig. Du kan enkelt ta bort överdraget och tvätta det när det behövs. Om överdraget mot förmodan blir förstört kan du beställa ett nytt sofföverdrag utan att behöva köpa en helt ny soffa.

Skapa nya rutiner

Det är inte helt enkelt att hålla bostaden fin och ren när det finns småbarn i hemmet. Om du upplever att du har ett stökigt hem är det bra att börja med att fundera över vad som gör att det alltid blir stökigt. Att vistas i en stökig miljö kan påverka måendet så att försöka hitta lösningar för att kunna ha ett städat hem är värt ansträngningen. En nyckel för att lyckas hålla hemmet någorlunda rent och fritt från stök är att familjen har rutiner och kontinuerligt försöka hålla någon slags ordning.

Satsa på bra förvaring

Genom att systematisera tillvaron kan du få ett snyggt hem. Det kan vara rutiner för när bostaden ska städas, men det är lika viktigt att få in rutinen att lägga tillbaka saker efter de har använts på sin rätta plats. Det gör även mycket att allt har en given plats i hemmet. Satsa på bra förvaring, speciellt i hallen och att tidigt lära barnen att hålla reda på sina saker och lägga dem på sin plats. Låt även barnen vara med när det är dags att städa så att de också lär sig och får in rutinerna. När de blir större kommer de att kunna bidra med mycket till städningen och underlätta för dig som förälder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *