Som familj är det mycket smartare att äga en bostadsrätt eller eget hus än att hyra. Att äga sitt eget boende är en investering och ger mycket frihet.

Professionell fastighetsförvaltning

För att verkligen ta hand om familjens bostad kan det vara smart att se över fastighetsförvaltningen. Ni vill inte hamna i samma situation som bostadsrättsinnehavarna i Malmö råkade utför: bostadsrättsföreningen var så dåligt skött att den gick i konkurs. Därför är det viktigt att ta själva fastighetsförvaltningen på största allvar. Idag är det många bostadsrättsföreningar som överlåter fastighetsförvaltningen åt nabo.se. Det finns många fördelar med det: bättre relationer mellan er bostadsrättsinnehavare och garanterat professionell hjälp med både ekonomi, teknik, och juridik. Ni får hjälp med att planera långsiktigt och kan vara säkra på att ekonomin verkligen sköts på bästa sätt, förutom att de också tar hand om den dagliga skötseln av byggnaden. Överlåt fastighetsförvaltningen till Nabo.se som redan X antal hyresgästföreningar har gjort. De har högt betyg på Trustpilot och ni kan känna att er bostadsrättsförening är i trygga händer.

Familjens bostad

Att bo på rätt plats och i rätt bostad är oerhört viktigt som familj. Barnen behöver egna rum, ni vuxna behöver nog med plats och ni kan även behöva ett kontor för hemarbete. Det sköna med att äga sin bostad är att utbudet är så mycket större. Möjligheten att bo i ett bra område i en riktig drömlägenhet eller trevligt radhus ökar om man köper en bostadsrätt eller ett hus. Det är också skönt att kunna göra om bostaden. Bygga ut ett rum, slå ner en vägg eller kanske skapa två barnrum av ett större rum när barnen växer. Allt utifrån behov. När man äger sin egen lägenhet kan man också ljudisolera den. Ifall någon i familjen spelar ett instrument eller om ni helt enkel vill kunna titta på film på kvällarna utan att behöva bry er om grannarna. Det är sådan frihet. Det är viktigt som familj att verkligen kunna leva i sin bostad och trivas.

Bättre familjekonomi

Egen bostad underlättar också för familjens ekonomi. Först och främst är det ju en investering för framtiden. Istället för att ni varje månad betalar till en hyresvärd och aldrig får återse pengarna, så investerar ni pengarna i ert eget boende. Betalar av på lånen och investerar i en lägenhet som ni en dag kommer att sälja. Det är skönt. Om ni vill driva eget företag kan ni också skapa ett kontor i ett av rummen och göra avdrag. Det är mycket lättare att fixa iordning det kontor som man verkligen vill ha om man äger sin bostad, än om man bara hyr. Förutom möjligheten att även kunna hyra ut ett rum. Om familjen behöver mer pengar kan ni hyra ut ett rum till en student under en kortare eller längre tid. I slutändan vill ni också gå i vinst när ni säljer ert radhus eller lägenhet. Därför är det klokt att verkligen se till att fastigheten sköts på bästa sätt. Känner du dig osäker är det klokt om ni som bostadsrättsförening vänder er till nabo.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *