Studentdagen är en stor dag för både barnet och föräldrarna. Det är en milstolpe i livet som på ett sätt markerar att barnet nu är vuxet på riktigt. Studentdagen är även en stor dag ur det perspektivet att barnets skolgång därmed är över. Att gå på högskola eller universitet är inget som behöver ske direkt, om ens någonsin. För att fira denna stora dag för studenten är studentskyltar ett viktigt inslag. När studenten kommer ut från sin skola ska du stå redo med studentskylten. Det finns massor med fina studentskyltar att beställa. Tänk på att beställa den i god tid. Studentskylten kan sedan användas på studentmottagningen som dekoration.

Planering är a och o

Det är viktigt att planera själva studentdagen i god tid innan. Det är för att öka chanserna för att göra dagen fin och minnesvärd. Det är dessutom mycket att tänka på. Det är allt från kläder och studentskyltar till studentmottagning och mat. När du planerar minskar du även stress som kan uppstå kring studenten. Räkna baklänges från studentdagen och sätt upp deadlines för vad som ska ske när.

Mat på studentmottaningen

Studentmottagningen är en stor del av själva dagen. Tänk på att skicka ut inbjudningarna i god tid så att många har möjlighet att komma. Maten är ett viktigt inslag i själva studentmottagningen. Maten är det alla samlas kring. Du kan antingen välja att anlita en cateringfirma som fixar maten eller göra den själv. Om du ska fixa maten själv är buffé eller någon form av plockmat enklast. Det är lättare att förbereda olika rätter som sedan kan stå framme och alla kan ta de som önskas. Buffé är även bra om gästerna inte kommer samtidigt. Sallader, bröd, pajer och röror är enkla att förbereda dagarna innan. Mycket kan du laga och frysa in fram till studentdagen. Till studentmottagningen behövs även en studenttårta eller någon annan form av efterrätt.

Dekorationerna bidrar till stämningen

Dekorationerna är otroligt viktiga för att kunna skapa en fin stämning i lokalen eller i trädgården. Du kan med enkla medel fixa en riktigt fin studentmottagning. Serpentiner, girlanger, dukar, ljuslyktor till borden och någon ljusslinga är perfekt att använda för att dekorera. Det är enkelt att använda engångsartiklar som gästerna sedan själva kan slänga. Sätt upp sopsäckar på lämpligt ställe där de kan sortera papp och plast för sig. För alla inblandade är det viktigt att njuta och att ha kul hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *