Det är en klar fördel för barnfamiljer att ha god kontakt med mor- och farföräldrar. Det kanske inte är möjligt för alla familjer men när mor- och farföräldrar finns närvarande är det ett otroligt bra extra stöd. En varm och omtänksam relation kommer att gynna familjen och ger fina fördelar för alla. Ibland kan problem uppstå på grund av att mor- och farföräldrar inte bor i närheten och ibland kan det vara så att mor- eller farföräldrarna inte har vilja eller möjlighet att vara med sina barnbarn.

Erfarenhet

Man brukar säga att den bästa föräldern är mor- och farföräldrar på grund av att de redan uppfostrat barn och har stor kunskap när det gäller att ta hand om sina barnbarn. Många mor- och farföräldrar tycker om att skämma bort barnbarnen med både tid och uppmärksamhet. Den bästa barnvakten är mor- och farföräldrar som många gånger uppskattar att kunna umgås i lugn och ro med barnbarnen. Det kommer till exempel att ge er som föräldrar möjlighet till en romantisk middag på tu man hand och få en extra krydda i förhållandet. Familjeliv med barn är hektiskt och att få extra hjälp från mor- och farföräldrar med barnens läxläsning eller skjutsning till träning kan vara guld värt.

Uppskattning

Det finns massor av fina fördelar när mor- och farföräldrar finns i familjens och barnens liv och det är en fin idé att visa uppskattning för varandra. För seniorer finns idag en bra och helt gratis tjänst kallad hejsenior.se. Det kostar ingenting att bli medlem för att kunna ta del av massor av fina erbjudanden och rabatter som förmedlas på sajten. Hos hejsenior.se kan du sätta guldkant på tillvaron som senior. Ju fler medlemmar de har desto bättre rabatter och fler roliga erbjudanden kommer de att kunna erbjuda sina medlemmar. Allt du behöver göra för att bli medlem är att lista din mailadress, helt utan krångel. Dessutom är hejsenior.se en trygg e-handelstjänst där du kan handla tryggt när du väljer att ta del av något fint erbjudande. Hos hejsenior.se kan du bland annat hitta erbjudanden inom hälsa och apotek, erbjudanden för bra mobilabonnemang samt fina gåvor till barnbarnet eller dig själv. Hos hejsenior.se granskas samtliga samarbetspartners och deras erbjudanden för att garantera att du som medlem ska kunna handla tryggt. Alla som är 55+ kan bli medlemmar och är varmt välkomna.

Trygghet

När det gäller familjeliv tillsammans med mor- och farföräldrar gäller det att respektera varandra. Det är viktigt att mor- och farföräldrar respekterar de regler som satts av barnens föräldrar och att föräldrar aldrig tar mor- och farföräldrarnas hjälp för givet. Mor- och farföräldrar ska inte heller behöva bära ett stort ansvar över barnbarnen utan barnens välmående är alltid föräldrarnas ansvar. Vad som är viktigt är att barn och mor- och farföräldrar ska kunna ha skoj tillsammans och samtidigt kunna ge en extra hjälp för hela familjen. Ibland landar dock föräldrar i skilsmässa och vid sådana tillfällen kan mor- och farföräldrar bli ett fantastiskt fint stöd för barnen. De kan utgöra den trygga familjelänken för barnen även om föräldrarna inte längre lever tillsammans. Däremot är det viktigt att mor- och farföräldrar förhåller sig neutrala och inte blandar sig i en skilsmässa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *