En av de största utmaningarna som småbarnsfamilj är att få vardagen att gå ihop. Det är många scheman som ska passas både på vardagar och på helger. Då är det inte alltid man känner för att springa i affärer och handla mat. Speciellt om du måste ha med dig trötta småbarn i butiken. Lösningen på detta kan vara en matkasse. Det är verkligen något som har växt i popularitet och tillgänglighet. Tidigare var det nästan bara möjligt att beställa en kasse om du bodde i någon av storstäderna. Nu finns det flera företag som levererar över hela Sverige.

Välj en familjekasse

Det som är bra med en matkasse är att du ofta kan välja en som är anpassad för just familjer. De lägger ner mycket tid på att hitta bra recept som är nyttiga och passar alla åldrar. Det brukar även finnas vegetariska alternativ om ni inte vill äta djurbaserade livsmedel. Du väljer själv hur många dagar i veckan du vill ha kassen. Kanske vill ni ha alla fem veckodagar, kanske räcker det med tre? Det beror helt på hur din och din familjs vardag ser ut. När du köper en matkasse får du också med recept som är enkla att följa.

Hitta en massa ny inspiration

En av de stora utmaningarna som familj är att komma på vad man ska laga. Det händer lätt att man fastnar på samma maträtter och att man inte riktigt våga prova något nytt. Då är det också bra att testa på en matkasse. Vissa företag låter dig välja bland en 10-15 recept varje vecka så du kan se vilka du tycker låter godast. Kanske kan alla i familjen välja ett recept var. Det kan också bli en mysig stund då hela familjen lagar mat tillsammans.

Hjälp till att minska matsvinnet

Ytterligare en fördel som nämns med att beställa matkassar är att du och familjen gör en tjänst för klimatet. De flesta matkassar har noga utvalda ingredienser och precis rätt mängd för receptet. Därför går inget till spillo. En familjekasse brukar gå att beställa för upp till sex personer. Du ser direkt priset per måltid när du gör din beställning så du kan räkna på vad det kostar. Eftersom det finns så många alternativ idag är det bra att jämföra olika kassar så du hittar den som bäst passar er familj. Det kan till exempel vara en viss inriktning på kosten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *